Home   |   Medewerkers   |   Persoonlijk ontwikkelingsplan  

Actie!
Vind je het leuk om mee te denken over strategie, inkoop en acties in de winkel? Stap dan gewoon eens op je leidinggevende af. Die zal blij verrast zijn met je idee├źn.

Persoonlijk ontwikkelingsplan

Als je weet wat je wilt met je loopbaan, dan kun je dit bespreken met je leidinggevende. Bijvoorbeeld tijdens het functioneringsgesprek. Het is goed om een en ander vast te leggen in een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP).

Een POP is een soort contract waarin jij en je leidinggevende afspraken maken over jouw persoonlijke ontwikkeling. In een POP staat ook hoe jullie dit tussentijds afstemmen en wat het uiteindelijke resultaat na een bepaalde periode moet zijn.

Behoefte van de medewerker
Een POP brengt jouw behoeften en doelen op het gebied van opleiding en ontwikkeling in kaart en bevat duidelijke afspraken over wat je daarvoor nodig hebt. Aan de hand van het plan ga je aan de slag om die doelen te bereiken. Het succes van een POP is afhankelijk van hoe je ermee omgaat. Zowel voor jou als voor je werkgever moet het belang duidelijk zijn, en jullie moeten je beide betrokken voelen bij het plan.

Budget
Het kost tijd en geld om je te ontwikkelen. Vaak kunnen jij en je werkgever in goed overleg afspreken welke kosten en tijd voor rekening van het bedrijf komen.

Meer informatie: 

Tips van FNV Bondgenoten over het persoonlijk ontwikkelingsplan.
 

 

Naar boven