Home   |   Medewerkers   |   OR en PVT  

Actie!
Vind je het leuk om mee te denken over strategie, inkoop en acties in de winkel? Stap dan gewoon eens op je leidinggevende af. Die zal blij verrast zijn met je idee├źn.

OR en PVT

Bij elk bedrijf moet ook de medezeggenschap goed georganiseerd zijn. Het meest gangbaar bij kleine en middelgrootte bedrijven zijn de Personeelsvertegenwoordiging (PVT) of Ondernemingsraad (OR). Bedrijven tussen de 10 en 50 medewerkers moeten een PVT hebben, tenminste als een deel van het personeel dat wil. Bij meer dan 50 werknemer moet er een OR zijn.

Wat zijn de bevoegdheden van PVT/OR?
De PVT of OR kan advies geven over verschillende zaken, zoals verlies van arbeidsplaatsen of veranderingen van de arbeidsvoorwaarden of de arbeidsomstandigheden.
De PVT of OR moet instemmen als de onderneming zaken als werktijdenregelingen en regelingen aangaande veiligheid, gezondheid, welzijn (arbeidsomstandigheden) en ziekteverzuim wil aanpassen. Dus als de ondernemer bijvoorbeeld gebruik wil maken van de ruimere normen van de Arbeidstijdenwet, moet hij daarvoor de instemming van de PVT of OR hebben. Elke voorgenomen vaststelling, wijziging of intrekking van een regeling met betrekking tot ziekte, veiligheid en welzijn van de medewerkers valt onder het instemmingsrecht van de PVT.
De personeelsvertegenwoordiging kan met de werkgever afspraken maken over medezeggenschap. Bijvoorbeeld over de faciliteiten en rechtspositie van de leden of het uitbreiden van het instemmingsrecht. Of over procedures zoals de informatievoorziening van de werkgever bij de instemmingvraag.


Meer informatie

Kijk voor een handige checklist en tips over het formeren, de status en bevoegdheden van een PVT en OR op www.or.nl.
 

Naar boven