Home   |   Medewerkers   |   Ervaringscertificaat (EVC)  

Actie!
Vind je het leuk om mee te denken over strategie, inkoop en acties in de winkel? Stap dan gewoon eens op je leidinggevende af. Die zal blij verrast zijn met je idee├źn.

Ervaringscertificaat (EVC)

Met een ervaringscertificaat (EVC) kun je aantonen welke werkervaring je hebt. Op het ervaringscertificaat staan al je ervaringen en vaardigheden die relevant zijn voor je werk. Handig voor jou en voor je werkgever!

Het ervaringscertificaat is interessant omdat je je ervaring op papier bevestigd krijgt en aan een (nieuwe) werkgever kunt laten zien wat je allemaal weet en kan.

Het EVC brengt in kaart wat je precies kan en over welke competenties je beschikt. Hiervoor tellen je werkervaring en opleiding mee, maar ook activiteiten uit je vrije tijd zoals vrijwilligerswerk of activiteiten voor je (sport)vereniging kunnen relevant zijn. Al deze ervaringen bij elkaar leveren je een mooi rapport op waarmee je kunt bepalen of en hoe je wilt groeien in je werk, bijvoorbeeld via opleidingen of door te groeien naar een andere, hogere functie. Op basis van het certificaat kun je soms ook een vrijstelling krijgen voor onderdelen van een opleiding.

Voor het verkrijgen van een ervaringscertificaat stel je een dossier samen met diploma’s, certificaten, functionerings- en beoordelingsverslagen, et cetera. Daarnaast voer je twee gesprekken met deskundigen.

Meer informatie

Meer weten over het EVC of er zelf een aanvragen? Kijk op de site van Kenniscentrum Handel

Naar boven