Home   |   Medewerkers   |   Conflicten  

Actie!
Vind je het leuk om mee te denken over strategie, inkoop en acties in de winkel? Stap dan gewoon eens op je leidinggevende af. Die zal blij verrast zijn met je idee├źn.

Conflicten

Je wilt korter werken, maar je komt er met je baas niet uit. Je wilt vrije dagen opnemen, maar krijgt zelden toestemming. Of je werkgever komt de afspraken uit je contract niet na. Hierdoor kunnen conflicten ontstaan.

Conflicten op het werk zijn vervelend en stressvol. Jij en je werkgever zijn beiden verantwoordelijk voor het zoeken naar een oplossing van het conflict. Bij een conflict met een collega kan jullie leidinggevende daarin een belangrijke rol spelen. Heb je een conflict met je leidinggevende, dan is dit uiteraard moeilijk. In het algemeen geldt dat van jou als werknemer wordt verwacht dat je in gesprek blijft met je werkgever en meewerkt aan oplossingen. Een eventuele vertrouwenspersoon, OR-lid of bedrijfsmaatschappelijk werker kan helpen. Je kunt je ook aansluiten bij een vakbondsorganisatie, zij zijn er voor het behartigen van je belangen.
 

Downloads

Download de 'Checklist conflict' voor de stappen die je kunt nemen om tot een oplossing te komen. 

Naar boven