Home   |   Ondernemers   |   Inwerken nieuwe medewerkers  

Meedenken
Betrek medewerkers zoveel mogelijk bij het werk. Laat ze meedenken over strategie, inkoop en acties. Het draagt bij aan de motivatie en zorgt voor een goede werksfeer. Zo ontdek je vanzelf het talent van je medewerkers.

Inwerken nieuwe medewerkers

Als een nieuwe medewerker start, wil je hem of haar een welkom gevoel geven en vlot inwerken. Met een goed introductieplan help je de medewerker om jouw bedrijf snel te leren kennen.

Voorwaarden voor succesvol inwerken
Maak vooraf een inwerkplan en zorg voor een goed ontvangst op de eerste dag. Benoem een collega die de medewerker begeleidt. Laat de medewerker kennismaken met de collega’s en geef uitleg over de werkwijze in je bedrijf. Zorg voor momenten waarop je de voortgang met de nieuwe medewerker bespreekt en geef het duidelijk aan als je vindt dat de medewerker minder presteert dan je wenst.

Het introductieplan
Het introductieplan stem je af op de functie, de achtergrond en de ervaring van de medewerker. 
In het plan staan acties als kennismakingsgesprekken met collega's en belangrijke informatie die de medewerker moet weten over het bedrijf. Spreek af welke collega verantwoordelijk is voor welke stap van het inwerkplan en bepaal de momenten waarop je de voortgang bespreekt. Plan ook de datum voor het afrondende gesprek waarin je bepaalt of je met de medewerker wilt doorgaan of niet.

Naar boven